Proiectul Crăciun de Poveste, desfăşurat de Muzeul Ţării Crişurilor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, a debutat marţi, 6 decembrie, cu prima zi dedicată atelierelor din program: atelierul de turtă dulce.

 

Proiectul iniţiat de Muzeul Ţării Crişurilor îşi propune ca, în perioada 6-22 decembrie, să se desfăşoare o serie de activități dedicate sărbătorilor de iarnă, adresate elevilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, precum și familiilor. Activităţile se desfăşoară la Muzeul Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), la Muzeul Orașului Oradea (Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41), precum și la Muzeele Memoriale „Aurel Lazăr” (str. Aurel Lazăr nr.13) și „Iosif Vulcan” (str. Iosif Vulcan nr.16).

La Muzeul Țării Crișurilor activităţile au debutat în zi de sărbătoare, Moş Nicolae aducând în dar prima zi dedicată atelierelor de turtă dulce, la care au participat 86 de elevi. Ateliere de turtă dulce se mai desfăşoară astăzi, 7 decembrie, şi mâine, 8 decembrie.

 În perioada 13-15 decembrie se vor desfăşura Atelierele de ornamente de Crăciun (intervalul orar 10.00-11.30, 12.00-13.30, 14.00-15.30), iar în perioada

 20-22 decembrie se va desfăşura evenimentul Povești la gura sobei (în intervalele orare 10.00-11.30, 12.00-13.30, 14.00-15.30).

După ce participă la ateliere, elevii au posibilitatea de a vizita una dintre expozițiile permanente, la alegere (Istorie, Artă, Etnografie, Științele Naturii, Vivariu), din cadrul Muzeului Țării Crișurilor.

La sediul Secției Muzeului Orașului Oradea activităţile se vor desfăţura în perioada 14-16 decembrie şi sunt dedicate copiilor din învăţământul preşcolar şi primar.

Aceştia pot participa la Ateliere de ornamente de Crăciun. Activitatea practică va fi urmată de vizitarea, la alegere, a unei expoziții permanente/temporare existente în cadrul acestui muzeu.
De asemenea, la Muzeul Memorial Iosif Vulcan se vor desfăşura  ateliere de ornamente de Crăciun în 13 şi 14 decembrie, iar la Muzeul Memorial Aurel Lazăr, în 15 şi 16 decembrie. Şi în aceste cazuri copiii vor vizita muzeul memorial după încheierea activităţilor din atelier.