Motocicliștii orădeni s-au mobilizat exemplar și au venit, ieri, în număr mare, la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, pentru a dona sânge. Această acțiune a avut ca scop, pe de o parte, salvarea unor vieți care depind de o tranfuzie sanguină, iar pe de altă parte, ajutorarea unor copii de la Casa de copii „Sfânta Treime” din Galoșpetreu, Bihor.

 

25 de copii, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, de la Casa de copii „Sfânta Treime” din Galoșpetreu, vor avea sărbătorile mai frumoase, datorită gestului făcut de motocicliștii orădeni. În total, trei asociații de motocicliști din Oradea s-au implicat în această acțiune de donare de sânge: Asociația Hawks MC, condusă de Robert Schmidt, Asociația Black Eagles MC Oradea, condusă de Ștefan Dulău, și Asociația Invictvs Motor Club România, condusă de Daniel Todoran.   

„Este prima acțiune cu donare de sânge la care participăm, dar nu prima acțiune caritabilă, pentru că am mai ajutat casele de copii din Salonta, Săcueni, Sâniob. De data aceasta, ne-am gândit la Casa de copii „Sfânta Treime”, întrucât se află într-o localitate mai retrasă din Bihor, Galoșpetreu”, ne-a declarat Robert Schmidt, de la Asociația de motocicliști Hawks MC, inițiatorul acțiunii.

La rândul său, Daniel Todoran, președintele Invictvs Motor Club România, ne-a declarat: „Pentru că suntem o comunitate unită, am decis să ne alăturăm și noi acestei cauze nobile. Prin această acțiune, dorim să atingem două scopuri: pe de o parte, să salvăm o viață, iar pe de altă parte, toate tichetele valorice obținute vor fi folosite pentru a cumpăra cele necesare unui cămin de copii”.

De altfel, numărul persoanelor care au donat ieri sânge a fost mai mare decât în alte zile.

„Azi (n.r. - ieri), am avut un număr mai mare de donatori. Probabil s-au mobilizat mai bine, unii dintre ei, și asta e bine, pentru că putem să-i ajutăm pe cei aflați în suferință”, ne-a declarat Ramona Foica, asistent medical.

Potrivit interlocutoarei noastre, sunt persoane de toate vârstele care vin să doneze sânge, atât din mediul urban, cât și rural, dar și studenți din alte județe care studiază în Oradea.