În luna primăverii, Mineral Expo Oradea anunţă o nouă ediție a expoziției de bijuterii și minerale, care va avea loc în perioada 22-24 martie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Vizitatorii pasionaţi de cristale vor putea admira o gamă variată de bijuterii, dar și obiecte de decor.

 

„Aducem în atenția dumneavoastră un mineral deosebit, o combinație dintre combinația dintre Crisocola și Malachit care vine cu un dublu efect de protecție și vindecare, un cristal pur, cu valoare de piatră semipreţioasă și cu o vibrație foarte înaltă. Această combinație simbolizează integritatea și pacea interioară”, se arată într-un comunicat transmis redacţiei.

„Mineralul de Malachit este frecvent întâlnit în verde de nuanțe diferite a fost utilizat în Egiptul antic și Grecia antică pentru confecționarea de amulete și scarabei aducători de noroc, mineralul măcinat fiind folosit ca material cosmetic pentru colorarea pleoapelor, iar Crisocola a fost populară pentru utilizare ca piatră semiprețioasă pentru sculpturi și uz ornamental încă din antichitate”, se arată în documentul citat.

„Evenimentele organizate sub egida Mineral Expo au atras prin exponate de excepţie precum colecţii de bijuterii din pietre preţioase şi semipreţioase, care pe lângă faptul că au putut fi admirate au fost achiziţionate la preţuri de importator”.

Timp de trei zile, în intervalul orar 10.00 - 18.00 vizitatorii pot admira și achiziționa bijuterii din întreaga gama a pietrelor prețioase și semipreţioase. Safire, rubine, smaralde, cuarțuri, precum și obiecte de decor vor fi expuse și admirate de iubitori ai frumuseților făurite în adâncul Pământului.