Peste 400 de copii din clasele pregătitoare - IV de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au realizat ieri un impresionant flashmob în Piața Unirii din Oradea. Evenimentul a deschis seria de manifestări dedicate aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, 25 de ani de la (re)înființarea Liceului și 20 de ani de funcționare în alternativa educațională Step by Step.

Ieri, la ora 14.00, în Piața Unirii Oradea, s-a dat startul manifestărilor organizate de Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, 25 de ani de la (re)înființarea Liceului și 20 de ani de funcționare în alternativa educațională Step by Step.

Programul a debutat cu un flashmob realizat de elevii din clasele pregătitoare - IV, cei peste 400 de copii implicați creând, din pancarte roșii și albastre, cifrele simbolice: 20, 25 și 100. Pentru acest moment, micuții s-au pregătit timp de trei săptămâni, întregul moment fiind filmat de sus cu o dronă.

„Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea sărbătorește 25 de ani de existență de la redeschiderea școlii și 20 de ani de funcționare în alternativa educațională Step by Step. Ne-am dorit ca, prin activitățile organizate în cadrul Zilelor Școlii, să marcăm acest eveniment aniversar printr-o activitate diferită. Manifestările continuă vineri (azi-n.n.), 4 mai, între orele 10.00-12.00, cu activități demonstrative Step by Step, în sala festivă a școlii, iar de la ora 17.00, la Teatrul Regina Maria, cu momentul festiv al aniversării”, ne-a declarat prof. Antonia Nica, directorul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. Potrivit interlocutoarei noastre, sâmbătă, 5 mai, de la ora 10.00, în sala festivă a școlii, va avea loc un simpozion național cu participare internațională, cu tema „Educație, spiritualitate, tradiție și modernitate prin alternativa educațională Step by Step, în contextul Centenarului Unirii”.