Doctorul Dan Costa Baciu, profesor specializat în instrumente digitale, la Universitatea Tehnică din Delft, considerată a fi cea mai veche și mai mare universitate publică a Olandei, va ține pe 4 iulie o prelegere la Universitatea din Oradea.

Dan Costa Baciu le va vorbi studenților, profesorilor și orădenilor interesați despre explorarea spațiului, globalizare și unelte digitale.

Prelegerea „Estul și Vestul Tendințe în Istoriografia Arhitecturii Mondiale”, care va avea loc în data de 4 iulie, de la ora 11.00, în sala mare a Bibliotecii Universității din Oradea, este organizată de Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Bihor.

„Astronautul american Neil Armstrong a spus că primul său pas pe Lună a fost, de fapt, un salt uriaș pentru umanitate. Istoria care a urmat i-a dat dreptate: au urmat comunicațiile prin satelit, revoluții și relații noi între est și vest, inclusiv în arhitectură și urbanism, istoriografii noi ale artei și arhitecturii scrise și predate în universități”, spune prof. Dan Costa Baciu, în încercarea sa de a-i provoca pe orădeni la dialog și la viitoare colaborări științifice.