A doua jumătate a lunii ianuarie aduce o serie de ateliere dedicate copiilor cu vârste mai mari de 6 ani, din Oradea. Cu predare în limbile română şi maghiară, atelierele se desfăşoară gratuit, copiii având acces în baza unor formulare de înscriere. Numărul este limitat, conform situaţiei pandemice.

„Ce ai vrea să ştie copilul tău despre lumea care ne înconjoară? Cum ne luăm măsuri de prevenire a poluării și de conservare a mediului? Care sunt regulile de acordare a primului ajutor sau care sunt comportamentele bune pentru prevenirea îmbolnăvirilor?”, sunt doar câteva dintre întrebările la care pot primi răspunsuri copiii cu vârste între 6 şi 11 ani care vor să se înscrie la Atelierul de biologie cu predare în limba maghiară. Atelierul este susţinut de Grete Kincs, mentor Comuniteca, şi va avea loc în fiecare zi de marţi, de la ora 17.00.
Pentru părinţii care vor să-şi iniţieze copiii în arta actorului, din 20 ianuarie se lansează atelierul de teatru. Herman Ferencz îi invită pe copiii cu vârste între 7 şi 14 ani la înscrieri, numărul de locuri fiind limitat la 20.
Pentru preadolescenţi şi adolescenţi cu vârste între 12 şi 16 ani, Alex Manea propune un atelier de imprimare 3D.

„Oricine poate crea cu ajutorul tehnologiei. Conceptul nostru este că pe baza unor figuri geometrice simple, respectiv volume, cursanții pot crea obiecte simple estetice sau cu o utilitate - breloc, suport de pixuri, de periuță de dinți sau mici bijuterii. În cadrul sesiunilor, mentorii noștri vor preda cunoștințe despre 3D printing, vor demonstra tehnologia și vor ajuta participanții să creeze ei înșiși obiecte”, anunţă organizatorii.
Din data de 28 ianuarie se vor relua, tot gratuit, şi atelierele de caligrafie. Acestea vor fi organizate în moduluri de câte 8 lecţii. Frecvenţa este săptămânală şi ora de începere va fi 15.30.  Detalii despre înscrieri şi formularele se pot găsi pe pagina de Facebook Comuniteca. „Comuniteca este pentru cei care inspiră și caută inspirație, pentru speciali, pentru grozavi și nemaipomeniți. Comuniteca este locul în care se întâlnesc cei care vor să schimbe lumea. E un loc pentru cei care cred că implicarea activă și dedicarea pot face diferența”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Oradea, menționând că acest centru comunitar este mai mult decât un spațiu, este inițiativă.