Programul educational „Stil de Viață Sănătos, o alimentație diversificată și o atitudine eco-responsabila” a ajuns și în Oradea. Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” au învațat să mânânce sănătos ajutați de specialiști.

Elevii s-au bucurat, joi și vineri, de aprofundarea câtorva subiecte precum: citirea etichetelor, consumul local și de sezon al alimentelor și diversificarea alimentației, luând ca exemplu sandwich-ul pentru școală.

Din 21 martie și până la finalul lunii iunie, evenimentele „Lecțiile gustului”  se vor desfășura în 19 orașe mari din țară, fiind programate în 33 de școli din Timișoara, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Oradea, Târgu Mureș, Deva, Sibiu, Brașov, Constanța,  Suceava, Bacău, Iași, Galați, Pitești, Curtea de Argeș, Craiova, dar și în Pantelimon, Ilfov. Astfel, aproximativ 2500 de elevi din 90 de clase vor participa la sesiunile practice prin care organizatorii își propun să transmită tinerelor generații principiile unei alimentații sănătoase.

„Prin acest parcurs ne propunem o educație incluzivă și stabilirea unei relații puternice între profesioniștii din industria alimentației și școala din proximitate, pentru a se implica în educația gustului tinerelor generații, astfel încât viitori cetățeni să fie mai sănătoși, mai responsabili în comunitate și cu mediul înconjurător”, a declarat Daniel Dobre, cofondator Sărbătoarea Gustului.

Este un proiect plin de sens care pune accent pe alimentația sănătoasă, pe ingrediente locale și care se înscrie pe deplin în strategia de sustenabilitate a Auchan, partenerul principal al proiectului.