Elevii și studenții din Bihor sunt invitați să nominalizeze cei mai buni profesori la premiul „Mentor pentru excelență în educație”, până la sfârșitul anului. În 2020, printre cei care au luat premiul s-a aflat și profesoara de pian Jámbor Fekete Erzsébet, de la Facultatea de Arte a Universității din Oradea.

Zece profesori și antrenori sunt premiați anual cu premiul „Mentor pentru excelență în educație”. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei, iar nominalizările se depun până la sfârșitul anului.

Programul se organizează anual, din 2010, din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor. Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu, cât și în numele unui grup.

Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Organizatorii doresc să fie nominalizați acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale.

Detaliile și formularul de nominalizare se găsesc pe site-ul Fundației Pentru Comunitate.

Gala premiilor se va organiza în primăvara anului viitor, la sala Amfiteatru, de pe acoperișul Teatrului Național București.

Până în 2020, din Bihor au fost premiate patru cadre didactice: Rend Erzsébet, profesoară de fizică (2011), Anița Luncan, profesoară de chimie (2015), Elvira Groza, profesoară de filosofie (2016), Ciubotariu Éva, profesoară de chimie (2018) și Jámbor Fekete Erzsébet, profesoară de pian (2020). Programul este organizat de Fundația pentru Comunitate din fondurile asigurate de Compania MOL România.