Pentru elevii clasei a XII-a de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, al doilea semestru școlar a început în online. Asta nu i-a împiedicat să sărbătorească Ziua Culturii Naționale alături de dr. Constantin Moșincat, prezent la Biblioteca Județeană.

Astfel, luni, 17 ianuarie, dr. colonel r. Constantin Moșincat și elevii clasei a XII de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” diriginte prof. dr. Livia Ghiurcuța, s-au întâlnit în mediul virtual pentru a-l celebra pe Eminescu. Activitatea s-a desfășurat sub egida: Eminescu - Experiențe culturale.

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” a facilitat tehnologic accesul invitatului de onoare la eveniment, iar profesoara Livia Ghiurcuța a facilitat conexiunea cu elevii consemnați la casele lor. Gazdă a întâlnirii a fost director prof. Ancuța Șchiop.

Pe parcursul orei s-a vorbit despre opera lui Mihai Eminescu, s-a lansat numărul dedicat lui Eminescu din Revista online - Biblioteca Bravului Cavaler și s-au parcurs file din istoria României, legate de recenta lansare de carte a colonelului Moșincat, Cazemata. De asemenea, s-au menționat repere istorice legate de următoarea sărbătoare  națională - 24 ianuarie. Evenimentul s-a încheiat cu o reîntoarcere la Luceafărul poeziei românești  și la repere ale culturii naționale.

Întâlnirea a avut loc în holul central al Bibliotecii, în apropierea expoziției tematice dedicate de către angajații instituției Zilei Culturii Naționale.