Săptămâna trecută, mai exact pe 13 și 14 octombrie, la Liceul Tehnologic „Horea” din Marghita s-au desfășurat mai multe activități în cadrul „#ErasmusDays”, un eveniment care a urmărit promovarea valorilor europene în rândul tinerilor și împărtășirea experiențelor din mobilități.

 

Prima activitate, derulată pe 13 octombrie, a fost întâlnirea virtuală cu partenerii transfrontalieri „Erasmus Projects – Bridge between the school and European parteners”. Prin intermediul platformei ZOOM, s-a creat o punte între trei școli prietene din țară, Liceul Tehnologic „Horea” Marghita, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești Ilfov și Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” din București și partenerii din Italia, Spania, Portugalia și Cipru.

Experiențele împărtășite și bucuria revederii au demonstrat că mobilitățile desfășurate anii trecuți au lăsat în urmă amintiri frumoase și aprecierea tuturor elevilor și profesorilor participanți, dar și a partenerilor externi. Alături de directorul liceului gazdă, Remus Mircea Sabău, la întâlnire au participat Nicoleta Negoianu, inspector la  ISM București, Larisa Ile și Carmen Ionești de la Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” București, Marinela Culea directoarea Liceului Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești Ilfov și partenerii Nuno Varajoa Barbosa din Portugalia, Mari Carmen Espartero din Spania, Gianina Sion din Italia și Demetra Panaretou din Cipru.

O altă activitate cu impact în rândul elevilor și a comunității a fost expoziția de fotografie „Together in Europe”, prin intermediul căreia elevii au încercat să surpindă cele mai minunate momente trăite în timpul mobiltăților și să împărtășească experințele.

Ziua de 14 octombie a fost dedicată activităților de diseminare și valorizare a rezultatelor obținute în cadrul a două proiecte Erasmus implementate pe parcursul acestui an. Adriana Georgeta Abrudan, coordonatoarea proiectului  „Mobile apps and Google tools in formal school education” a prezentat obiectivele proiectului  și activitățile  ce s-au desfășurat până în prezent iar Gabriela Olimpia Sabău, în calitate de coordonator Erasmus, a prezentat povestea „Erasmus HOREA” prin care a împărtășit, atât comunității școlare cât și celei locale, succesul școlii în scrierea și implementarea de proiecte Erasmus. La final, elevii participanți la mobilități și-au făcut cunoscută propria lor poveste, transmitându-le astfel viitorilor beneficiari încredere și motivație pentru a participa la stagiile de formare profesională din Europa.