Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universității din Oradea organizează o serie de manifestări dedicate împlinirii a 100 de ani de la înființarea Academiei Teologice din Oradea.

 

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Sofronie, episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea, a organizat în data de 12 septembrie, simpozionul național studențesc cu tema: „Lucrarea pastoral-misionară și social-filantropică a Bisericii reflectată în purtarea de grijă față de persoanele vârstnice”.

Evenimentul se înscrie și în seria de manifestări științifice prilejuite de proclamarea de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2023, ca „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”, în Patriarhia Română.

În cadrul lucrărilor simpozionului la care au participat studenți și masteranzi de la Facultățile de profil din Cluj-Napoca, Arad, Timișoara și Oradea, au fost prezentate teme cu conținut teologic de o reală actualitate, căutând, astfel, să se ofere răspuns provocărilor societății contemporane.