Cu emoție, bucurie și curiozitate, sute de elevi au început ieri, 11 septembrie, noul an școlar la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”.

La festivitatea de deschidere a noului an şcolar a fost prezent primarul Florin Birta, care s-a adresat elevilor și corpului profesoral, felicitându-i pentru rezultatele deosebite: „Potrivit rezultatelor de la bacalaureat, sunteți pe primul loc în județ. Felicitări sincere! Acest lucru se datorează vouă, dragi elevi, se datorează corpului profesoral, părinților care vă susțin și, bineînțeles, conducerii colegiului. Vă felicit pe toți și pe fiecare în parte, pentru că v-ați adus contribuția pentru ca această școală să ajungă unde este astăzi. Vă doresc mult succes în continuare și mă mândresc că avem în Oradea Colegiul Național Emanuil Gojdu”.

Directoarea colegiului, Anca Marchiș, a înmânat apoi diplomele elevilor pentru rezultate deosebite obținute la evaluarea națională și la bacalaureat.

„Avem rezultate care ne fac cinste. Mulțumim elevilor și profesorilor pentru aceste performanțe. Amintim cele 197 de premii la olimpiadele județene de profil, din care 79 de elevi calificați la olimpiadele naționale. Din aceștia, 39 s-au întors acasă cu premii și mențiuni”, a spus directoarea Anca Marchiș.

În ceea ce privește proiectele ce vizează infrastructura școlară, primarul Florin Birta a amintit două proiecte importante pe care administrația locală le va implementa de anul viitor. Este vorba de reabilitarea energetică a clădirii Colegiului Național Emanuil Gojdu și proiectul de dotare a claselor cu mobilier nou. De altfel, toate clasele școlilor din Oradea vor fi dotate cu mobilier nou, începând de anul viitor.

În final, primarul Florin Birta a vorbit despre șantierele din jurul colegiului, care au îngreunat accesul pe parcursul anului școlar trecut: „Doresc să îmi cer scuze, pentru că anul școlar trecut ați avut un șantier continuu în jurul colegiului și ați ajuns foarte greu la școală. De azi, lucrurile se vor schimba. Lucrările din jurul colegiului au fost finalizate în mare parte, de azi au pornit și tramvaiele, prin urmare veți ajunge mult mai ușor la școală”.