Chiar dacă este vară şi zilele sunt toride, Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai continuă activităţile dedicate elevilor. Iar vacanţa nu-i opreşte pe copii din participarea la activităţi extracurriculare, care implică lectură.

 

Săptămâna trecută a fost rândul elevilor de la Şcoala Primară Americano-Română să participe la activităţile bibliotecii. Astfel, a avut loc o nouă întâlnire a clubului de lectură, de această dată în limba engleză.

Titlul lecturii alese este The clever monkey (Maimuța isteață), povestea unei prietenii dintre o maimuță și un crocodil. „Activitatea a avut ca scop stimularea interesului pentru lectură prin jocuri nonformale, încurajarea creativității și a gândirii critice. Morala extrasă din conținutul poveștii a fost aceea că la necaz și vremuri primejdioase nu trebuie să ne temem, ci trebuie, în schimb, să acționăm cu înțelepciune, la fel ca maimuța. În nicio situație să nu trădăm încrederea nimănui, în caz contrar vom pierde totul, la fel ca și crocodilul”, explică reprezentanţii bibliotecii.

Organizatorul întâlnirii a fost profesoara Felicia Holhoș de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, iar partener în activitate a fost Luke Bryant, voluntar la Școala Americană.

Au participat, din partea Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai, managerul instituţiei, prof. Ligia Antonia Mirișan și Mariana Barna, șef serviciu Comunicarea Colecțiilor. De asemenea, din partea Universității din Oradea a fost prezentă prof. univ. dr. Magda Danciu, inițiatoarea acestui club de lectură.