Emoțiile legate de subiectele probelor examenului de bacalaureat vor fi înlocuite, începând de luni, cu cele legate de note. Ieri, 1 iulie, 479 candidați (din 484 înscriși) au susținut ultima probă scrisă, cea la Limba și literatura maternă. 5 candidați au lipsit și niciunul nu a fost eliminat.

În județul Bihor, la ultima  probă scrisă a examenului național de Bacalaureat au fost prezenți 479 candidați, din 484 înscriși. Dintre cei prezenți, 10 au susținut proba la limba germană, 458 candidați la limba maghiară, iar 11 la limba slovacă. Proba s-a desfășurat în următoarele 9 centre de examen: Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Liceul de Arte Oradea, Liceul Tehnologic Nr. 1 Popești, Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Liceul Teoretic „Arany Janos” Salonta și Liceul Teoretic „Petofi Sandor” Săcueni.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 5 iulie, până la ora 12.00. Contestațiile pot fi depuse și transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 - 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie, ele se vor afișa prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea, echivalarea, susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea și obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.