Interesul tinerilor din România pentru studii de licență, masterat și doctorat în străinătate a crescut și în pandemie. Joi, 8 aprilie, RIUF, cel mai mare eveniment educațional, va organiza o nouă ediție virtuală la care vor participa peste 60 de universități și instituții educaționale din peste 10 țări. S-au înscris deja peste 8.000 de participanți.

A treia ediție online a RIUF - The Romanian International University Fair se va desfășura joi, 8 aprilie, între 12:00 și 18:00.

La Virtual RIUF participanții vor putea consulta ofertele educaționale puse la dispoziție de universități din Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Danemarca, Belgia, Franța, Grecia, Spania. SUA, România sau Elveția.

Pentru studiile internaționale, pe 8 aprilie, vor fi prezente online peste 10 universități aflate în top 200 mondial precum: University of Cambridge, University of Essex, Radboud University, University of Greenwich.

Studiul internațional este accesibil și celor care au medii de peste 7.5 la examenul de Bacalaureat. HAN University of Applied Sciences, Falmouth University, Breda University of Applied Sciences, Buckinghamshire New University, Bangor University, University of Roehampton sunt doar câteva despre care vizitatorii Virtual RIUF pot afla mai multe pe 8 aprilie.

Pentru cei care doresc să își continue studiile în România pot afla direct de la reprezentanții universităților ce opțiuni au, în ce constau admiterile, dar și detalii despre burse și taxe. La RIUF vor lua parte instituții precum Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Româno-Americană, Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași și EA - The Entrepreneurship Academy.

Pe lângă interacțiunea cu universitățile și participarea la conferința YouForum, participanții vor avea ocazia să facă cunoștință cu reprezentanții Edmundo, Universalio și Opțiuni de Carieră, servicii de consiliere pentru cei care au nevoie de ajutor pentru a aplica la studii în străinătate și de alegerea unui domeniu și a unei cariere potrivite.

Participarea la RIUF este gratuită. Trebuie doar completat un formular de înregistrare pe riuf.ro.