Strada Meșteșugarilor va intra într-un amplu proces de modernizare: se va transforma într-o stradă cu patru benzi de circulație, se vor amenaja trotuare atât pe partea dreaptă, cât și pe partea stângă și o pistă de biciclete pe toată lungimea ei.

Aceasta va fi modernizată între sensul giratoriu de la strada Lăpușului și intersecția cu strada Oneștilor, tronson care prezintă degradări accentuate sub formă de gropi, crăpături, fisuri etc. pe partea carosabilă. În cadrul ședinței de joi a Consiliului Local au fost aprobaţi studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici.

„În cel mai scurt timp, proiectul va fi dat spre licitație pentru a se putea da drumul la proiectare și execuție”, a precizat primarul Florin Birta.

Tronsonul face legătura între Calea Aradului, strada Ovid Densușianu și drumul de centură a municipiului Oradea. Pe porțiunea cuprinsă între străzile Oneștilor și Lăpușului, strada are două benzi de circulație, câte una pe sens.

Se propune lărgirea pe acest tronson, de la două la patru benzi, pentru fluidizarea traficului, relaxarea traficului pe podul Carol I, precum și pentru a se corela cu obiectivul de investiții „Creșterea mobilității și sporirea siguranței rutiere prin amenajarea denivelată a intersecției în zona străzii Meșteșugarilor cu strada Ovidiu Densușianu și magistrala CF Timișoara-Arad-Oradea”.

În cadrul programului de modernizare se va realiza amenajarea carosabilului, a trotuarelor, pistei de biciclete și acceselor cu îmbrăcăminte asfaltică, amenajarea spaţiilor verzi și colectarea apelor pluviale. Se vor reloca stâlpi de iluminat și rețelele electrice aferente, posturi de transformare și blocuri de măsurare BMPIP aferente. Totodată, se va extinde iluminatul public între strada Hațegului și Piteștilor, respectiv între strada Jimboliei și Oneștilor, se va realiza iluminatul public în intersecțiile nou amenajate cu strada Barcăului și Oneștilor.

Valoarea investiției este de aproape 12,5 milioane de lei cu TVA, iar durata de execuție este de 8 luni.