Peste noapte, strada Ady Endre a devenit cu sens unic, pe invers! Astfel că, şoferii care circulau dinspre bulevardul Decebal pe strada Apostol Andrei, obişnuiţi să intre pe strada Ady Endre pentru a ajunge în Piaţa Ferdinand, au dat bot în bot cu autoturismele ce coborau din Piaţa Ferdinand înspre fostul Club Constructorul. Deşi măsura inversării sensurilor unice a fost anunţată din timp şi cu consecvenţă de către municipalitate, totuşi s-a creat haos în trafic, iar lipsa poliţiei rutiere sau a celei locale s-a resimţit din plin. Şoferii care au intrat, din puterea obişnuinţei pe strada Ady Endre, au fost nevoiţi să bage în marşarier, spre disperarea celorlalţi participanţi la trafic care îi urmau. Desigur, s-au produs ambuteiaje, s-au iscat nervi, s-a lăsat cu înjurături atât în româneşte cât şi în maghiară.

De reţinut că în cursul acestei săptămâni şi strada Moscovei, paralelă cu Ady Endre, va deveni stradă cu două sensuri de circulaţie, astfel că parcările amenajate pe ambele laturi ale drumului vor dispărea. Azi de dimineaţă, pe parbrizele maşinilor parcate aici, au apărut notificări prin care municipalitatea le aducea la cunoştinţă şoferilor că nu vor mai putea parca pe acest segment de şosea.

De asemenea, la capătul Podului Ferdinand, circulaţia rutieră este blocată înspre strada Iosif Vulcan, din cauza etapei a doua a lucrărilor de reamenajare a Pieţei Ferdinand.