Constructorii au început să toarne primul strat de asfalt pe Centura Sânmartin la sfârșitul săptămânii trecute. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la aproximativ 55%.

„În paralel, se efectuează alte lucrări care asigură progresul proiectului: relocarea utilităților, așternerea stratului-suport pentru asfalt, montarea elementelor necesare pentru  rețeaua de iluminat etc. Se lucrează, de asemenea, la pasajul subteran pentru biciclete care va trece sub Centura Oradea și la pasajul suprateran care va asigura circulația mașinilor din aceeași zonă”, precizează Consiliul Judeţean Bihor.

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km și, în plus, bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri și va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

Constructorul este asocierea formată din Construcţii Erbaşu - lider de asociere, Vahostav, Drumuri Orăşeneşti şi Procons Group.   

Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, inclusiv TVA. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020.