Municipalitatea orădeană a semnat contractul privind serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor pentru realizarea pasajului care va subtraversa Bulevardul Magheru între Aleea Ștrandului și Parcul Traian, precum şi pentru extinderea Podului Dacia la şase benzi.

 

Potrivit Primăriei Oradea, această investiţie „va crește frecvența de circulație a tramvaielor și va scădea timpul de parcurs al acestora, prin crearea unei benzi unice pentru tramvai”. Contractul a fost încheiat cu asocierea formată din Freyrom (lider de asociere), Prodcons Group (asociat), Integrated Road Solutions (asociat) și Electro Excel Green Consulting (asociat), aceeași care a realizat și Podul Centenarului.

Valoarea estimată a contractului a fost de 18.500.000 lei fără TVA, iar valoarea contractului încheiat cu asocierea câștigătoare este de 14.511.433 lei fără TVA, adică aproximativ 3.100.000 de euro.

Sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Termenul pentru proiectare și obținerea autorizațiilor de construcție este de trei luni.

Ordinul de începere pentru elaborarea proiectului privind autorizarea executării lucrărilor împreună cu avizele necesare a fost dat ieri, 16 ianuarie, având termen două luni, după care se va trece la elaborarea proiectului tehnic de execuție cu termen de elaborare de o lună. Urmează apoi partea de execuție, durata de realizare a lucrării fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.