În perioada 6 iunie – 6 septembrie, se modifică circulația rutieră în zona Parcului Bălcescu. De asemenea, la solicitarea constructorilor, se vor institui restricții de circulație pe străzile Iancu de Hunedoara, Fabian Imre, Boda Oszkar şi Spiru Haret.

 

Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier în municipiul Oradea și-a dat acordul pentru închiderea temporară a circulației rutiere pe tronsonul străzii Evreilor Deportați delimitat de intersecția cu strada Avram Iancu și intersecția cu Bulevardul Decebal, de-a lungul Parcului Nicolae Bălcescu.

„Pe acest tronson de stradă, traficul va fi închis în perioada 6 iunie - 6 septembrie, din cauza lucrărilor de reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare”, precizează municipalitatea orădeană.

Urmare a acestei decizii, circulația va fi reglementată astfel încât să poată fi asigurată fluența circulației, pe perioada verii. În perioada anunțată mai sus, traficul va fi deviat pe Calea Matei Basarab, care va deveni stradă cu sens dublu, pe lângă Parcul Bălcescu. Ca urmare a acestui fapt, de pe strada Evreilor Deportați, din intersecția cu strada Avram Iancu, se va putea vira la stânga, către Calea Matei Basarab, respectiv către Calea Armatei Române.

Strada Demetriu Teiușanu va deveni sens unic dinspre strada Mihail Kogălniceanu înspre strada Avram Iancu, iar strada Rachetei rămâne sens unic dinspre strada Kogălniceanu înspre strada Teiușanu. La rândul său, strada Mihail Kogălniceanu va funcționa ca sens dublu pe un tronson de 120 de metri liniari, cuprins între intersecția cu strada Evreilor Deportați (Parc Bălcescu) și intersecția cu strada Teiușanu, astfel încât vehiculele să poată ieși din zona restricționată.

 

Deranj și în Parcul Traian

„Reamintim că în perioada 6 iunie - 30 septembrie va fi închisă circulația și pe strada George Enescu, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Gen. Magheru și Parcul Traian. Și aici, rețelele de apă și canalizare vor fi reabilitate, mai menționează Primăria Oradea.

De asemenea, la solicitarea constructorilor se vor institui restricții de circulație pe încât patru străzi din Oradea: str. Iancu de Hunedoara în perioada 31 mai – 19 septembrie, pe str. Fabian Imre, în perioada 26 mai – 15 august, pe str. Boda Oszkar, în perioada 26 mai –  31 iulie, precum și pe str. Spiru Haret, în perioada 1 iunie – 6 iulie.

Închiderea străzii Iancu de Hunedoara în perioada 9-12 iunie, pentru realizarea subtraversării rețelelor de termoficare a primit și ea aviz favorabil, urmând ca din 13 iunie până pe 6 iulie traficul pe această stradă să se desfășoare în anumite perioade ale zilei pe o singură bandă.

Totodată, la solicitarea constructorului, se va închide gradual str. Beiușului în perioada 5 iunie – 31 august, începând de la str. Arieșului, asigurându-se accesul riveranilor.

„Restricțiile de circulație sunt necesare pentru realizarea unor lucrări la rețelele de apă, canalizare și termoficare. Municipalitatea își cere scuze pentru disconfortul creat și le mulțumește orădenilor pentru înțelegere”, se afirmă într-un comunicat al Primăriei Oradea.