În ședința Consiliului Local de joi, 28 februarie, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici revizuiți pentru realizarea investiției „Reabilitarea Colegiului Național Mihai Eminescu, corp clădire D+P+2E - inclusiv sala de sport din Oradea, str. Roman Ciorogariu, nr. 18”.

 

Clădirea Colegiului Mihai Eminescu are o vechime de 300 de ani, ea a fost construită în secolul XVIII şi se află în Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea.

În prezent, clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu" este una din cele mai mari unități de învățământ din Oradea, colegiul deservind populația din toate cartierele orașului, dar și din comunele şi oraşele învecinate. Instituţia şcolarizează în prezent 1.432 de elevi în 342 săli de clasă.

Proiectul prevede reabilitarea fațadelor, desfacerea și refacerea tencuielilor exterioare complexe, recondiționarea ornamentelor, revizuirea șarpantei, verificarea stării tehnice a învelitorii, izolarea podului, ignifugarea elementelor de șarpantă, introducerea unui perete antifoc în podul clădirii, reabilitarea spațiilor interioare, înlocuirea tâmplăriei, lucrări de împrejmuire și lucrări exterioare. De asemenea, se prevede modernizarea instalațiilor sanitare, a instalațiilor electrice, canalizarea menajeră interioară și exterioară, canalizarea pluvială, instalații termice și dotarea cu instalații pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

Valoarea totală a investiției este de 34.434.188 lei (fără TVA), iar durata de realizare a lucrărilor este de 24 de luni.

Investiţia se va realiza din bugetul local al municipiului Oradea.

De menţionat că Primăria Oradea a depus o aplicaţie la Ministerul Culturii, respectiv o notă conceptuală şi o fişă de proiect pentru reabilitarea clădirii Colegiului Național Mihai Eminescu, iar în cazul în care proiectul va fi selectat, investiţia va fi realizată din fonduri UE.