Pe strada Vasile Alecsandri se va deschide un nou spațiu de alimentație publică - un restaurant care va fi situat la parterul Casei Deutsch, sediul fostului Magazin Gulliver.

Casa Deutsch este o clădire monument istoric, construită între anii 1906 și 1910, după proiectul lui Sztarill Ferenc, întreaga fațadă a clădirii cu două nivele fiind decorată cu motive populare florale. Casa Deutsch a fost un foarte cunoscut magazin de sticlărie, porțelanuri și lămpi, construit în stil Art Nouveau, care a aparținut lui Charles Károly Ignác.

În ședința CMUAT, firma Set Corporation a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru schimbarea destinației imobilului de pe str. Vasile Alecsandri nr. 4 din locuință în spațiu de alimentație publică.

Prin acest proiect se propune amenajarea unui spațiu de alimentație publică la parterul imobilului, cu o terasă în curtea interioară, una în fața imobilului (pe str V. Alecsandri) și o terasă în gangul din dreapta aferent imobilului.

„Având în vedere că vorbim de un monument istoric, de un imobil cu o valoare arhitecturală deosebită, situat în centrul istoric, comisia de urbanism a solicitat beneficiarului ca semnalistica pentru reclamă să nu afecteze în nici un fel fațada imobilului, stabilindu-se să nu se intervină deloc asupra acesteia. Totodată, mobilierul folosit pe terase va trebui să respecte normele din Regulamentul de Urbanism”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

Suprafața amenajată a parterului care va deservi restaurantul va fi de 374 mp, iar a celor trei terase de cca 130 mp. Restaurantul va avea bucătărie principală, bucătărie secundară, spații frigorifice de depozitare, vestiar și grup sanitar pentru angajați, sală de mese.