Opt unități școlare din Oradea vor intra în viitor în reabilitare energetică, după ce în cursul ședinței de miercuri, 31 ianuarie, consilierii locali au aprobat în unanimitate documentațiile tehnico-economice și indicatorii tehnico-economici – faza Proiect Tehnic, aferente acestor investiții.

 

Unitățile de învățământ ale căror documentații au fost aprobate sunt Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” de pe strada D. Cantemir (costul reabilitării este de aproape 8.98 milioane lei), Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” de pe strada Sextil Pușcariu (9.82 milioane de lei), Liceul  Sanitar „Vasile Voiculescu” de pe strada Calea Mareșal Al. Averescu, nr. 53 (13.64 milioane de lei), Școala Gimnazială „Ion Bogdan” și grădinița nr. 14 de pe str. Ion Bogdan, nr. 13A (3.81 de milioane de lei), Școala Gimnazială „Ioan Slavici” de pe Calea Clujului, nr. 193 (1.96 de milioane de lei), Liceul de Arte (27.5 milioane de lei), Grădinița nr. 14 de pe str. Ion Bogdan, nr. 20 (2.96 milioane de lei) și Grădinița cu program prelungit nr. 46, de pe str. Feldioarei, nr. 17 (11.6 milioane de lei).

Aceste reabilitări sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în vederea creșterii eficienței energetice în conformitate cu strategia de dezvoltare a municipiului. Contractele aferente acestor investiții au fost semnate cu ministerul de resort în februarie anul trecut.

Prin realizarea lucrărilor privind „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei” ale acestor unități de învățământ, se urmărește reabilitarea energetică a clădirilor, astfel încât activitățile propuse să conducă la creșterea eficienței energetice a obiectivelor amintite mai sus.

Durata estimată de execuție a fiecărui obiectiv de investiții este de 14, respectiv 24 de luni.