Se așterne primul strat de asfalt pe strada Meșteșugarilor, din zona benzinăriei MOL spre strada Lăpușului, în cadrul lucrărilor care vizează lărgirea căii rutiere de la două la patru benzi.

După așternerea acestui prim strat de asfalt, circulația auto va fi mutată pe partea deja asfaltată, urmând să înceapă lucrările și pe cele două benzi de pe sensul opus. În total vor fi așternute trei straturi de asfalt: arobat bituminos, binder și uzură.

Până acum, pe porțiunea cu circulația restricționată s-au realizat lucrări la partea carosabilă (realizare terasamente, săpături, așternere strat de balast și strat de balast stabilizat cu ciment) și lucrări la pista de biciclete și trotuare (așternere balast și piatră spartă). Totodată, au fost montate bordurile la carosabil, pista de biciclete și trotuare și au fost realizate accesurile la proprietăți.

 

Patru benzi, piste de biciclete, arbori

La finalul investiției, strada Meșteșugarilor va avea patru benzi de circulație, pe tronsonul care face legătura între Calea Aradului și strada Lăpuşului, pe o lungime de 1,2 kilometri. Carosabilul va avea lățimea de 14 metri.

Totodată, se vor fi amenaja piste de biciclete pe fiecare sens, cu o lățime cu 1,5 metri fiecare. Trotuarele vor avea o lățime de 2 metri.

Proiectul prevede plantarea unor aliniamente de arbori pe ambele laturi ale străzii.

Investiția este realizată de asocierea formată din Trebor Drum Construct și ProConSolutions, prețul contractului fiind de aproape 8.45 de milioane de lei, fără TVA. Termenul de execuție este de opt luni.

Prin lărgirea la patru benzi a acestei artere, cartierul Ioșia va beneficia de un coridor rutier fluent. Acesta va fi continuat cu proiectul pasajului denivelat peste strada Ovid Densușeanu și calea ferată, în vederea realizării unei conexiuni optime cu autostrada A3 și, ulterior, cu Drumul Expres Arad - Oradea.