Contractul pentru pietonalizarea unei părţi din strada Libertăţii a fost semnat în data de 22 octombrie.

Valoarea totală a contractului este de 9.344.500,1 lei plus TVA, proiectarea şi execuţia urmând să fie realizate de Flodor Transcom SRL, în parteneriat cu Porfido ed Arte Consortio Stabile, din Trento.

Proiectul „Pietonalizare zona Libertății din Municipiul Oradea" prevede desființarea tuturor parcărilor și a carosabilului pe strada Libertății şi pietonalizarea integrală a străzii între Piața Ferdinand și strada Iosif Vulcan, prin pavare cu piatră porfir. „Vor fi păstraţi copacii existenți și integraţi în zona pietonală, iar pe partea dreaptă, în zona taluzului spre albia Crișului Repede, se va amenaja un zid de sprijin în vederea stabilizării acestuia, unde se va realiza și o zonă pe care pietonii să se poată așeza”, precizează Primăria Oradea.

În ceea ce privește strada Iosif Vulcan, proiectul prevede desființarea tuturor parcărilor, o intrare la viitoarea parcare de la nr. 12, un sens giratoriu în intersecția cu strada Libertății și trotuare stânga-dreapta denivelate, pavate cu piatră porfir. Tot în cadrul acestui proiect, pe strada Nicolae Grigorescu se va desființa carosabilul, se va realiza pietonalizarea integrală a străzii între Piața Ferdinand și strada Libertății, precum și un pavaj din piatră porfir.

Conform proiectului, sistemul de iluminat se va realiza pe sistem LED, mobilierul urban va fi în linie cu cele prevăzute pentru zona centrală. Nu se propune realizarea de zone verzi noi, dar se vor păstra cele existente.

Valoarea totală a contractului este de 9.344.500,1 lei + TVA, unde proiectarea presupune 183.000 lei, iar execuția este în valoare de 9.161.500, 1 lei.

Lucrarea se realizează în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.