Lucrările de reabilitare a Pieței Ferdinand se apropie de final. Zilele acestea, fântâna arteziană din faţa fostului cinematograf Transilvania va intra într-un proces de probă și reglaje ale debitului, constructorul urmând să verifice etanşeitatea sistemului.

Proiectul „Reabilitare și refacere a scuarurilor în Piața Ferdinand - Zona 1” urmează să fie recepționat în următoarele săptămâni. Contractul de proiectare și execuție a lucrării de  reabilitare și refacere a scuarurilor în Piața Ferdinand a fost atribuit prin licitație deschisă asocierii formate din  firmele Gavella, Porfido ed Arte Consorzio Stabile și Kal Trans. Prețul contractului, actualizat conform OUG nr. 114, a fost de 18.496.047,98 lei + TVA.

Investiţia a presupus înlocuirea reţelelor din subteran, pietruirea pieţei cu porfir, refacerea zonelor verzi ş.a.

„Reamintim, pe această cale, că prin Regulamentul privind accesul controlat al vehiculelor în zona pietonală centrală din municipiul Oradea au fost stabilite o serie de măsuri cu rolul de a proteja aceste zone pietonale. Printre altele, acest regulament prevede că este strict interzis accesul oricăror autovehicule, indiferent de masa maximă autorizată și/sau deținătorul acestora. Amenda pentru cei care nu respectă aceste reguli se ridică la 2.500 de lei. Primăria Oradea atrage atenția că, în zonă, ca de altfel pe toată raza municipiului, există camere de supraveghere funcționale, iar cei care produc pagube vor fi identificați și obligaţi la plata daunelor”, menționează municipalitatea orădeană.