Piațeta de deasupra rețelei de pasaje rutiere din Piața Emanuil Gojdu începe să prindă viață.

În aceste zile, muncitorii plantează arborii, 36 la număr, din speciile Kanzan (cireș japonez) - 6 bucăţi, Malus (măr japonez) - 3 bucăţi, Pinus nigra (pin negru) - 6 bucăţi, Quercus (stejar) - 3 bucăţi, Tilia (Tei) - 5 bucăţi, Liquidambar (arbore de gumă) - 4 bucăţi, Betula Pendula (mesteacăn argintiu) - 8 bucăţi, Sorbus aucuparia (scoruş de munte) - o bucată și Prunus nigra (prun roșu) - o bucată.

„Sistemul de irigație din zonă este finalizat în proporție de 90%, mai fiind necesară montarea stației de pompare, lucrare care urmează să fie finalizată săptămâna viitoare. Până atunci vor mai avea loc lucrări de nivelare, frezare și însămânțare cu gazon. Dacă vremea va permite, toate aceste activități se vor încheia în zilele următoare”, menţionează Primăria Oradea.

Tot în aceste zile, în cadrul proiectului de realizare a parcării de tip park and ride, care prevede și o piațetă deasupra acesteia au început plantările de arbori la curțile de lumină situate perimetral Catedralei Ortodoxe.

Amenajarea la suprafață presupune, pe lângă dalaj din piatră, mobilier urban (băncuțe, pergolă, stâlpi de iluminat) și plantări de arbuști și arbori, preponderent din specia coniferelor şi foioaselor. Vor fi plantați în totalitate 63 de arbori, 638 arbuști, un gard viu din 225 de conifere care delimitează traseele pietonale, 196 plante cățărătoare pentru pergole și 2.825 plante perene.