Începute anul trecut în mai, lucrările la viitorul centru de afaceri cu produse agricole de la Piața Cetate sunt în grafic, 85% din lucrările la primul corp de clădire fiind realizate.

 

„Până în acest moment au fost executate o serie de lucrări constând în: săpătură generală pentru ajungere la cota radier, turnare egalizare și radier, fundație și structura metalică hală, realizare structură din beton armat a corpului C1, montaj armături și cofraje pentru pereții exterior, zidărie cărămidă, montaj profile C pe hală, executare radier, realizarea acoperișului, lucrări de organizare de șantier precum și realizarea stației de pompare pentru rezervor de apă. De asemenea, au fost executate forajele pentru asigurarea încălzirii clădirii cu energie geotermală, instalațiile interioare și rețelele de utilități. Stadiul fizic al lucrărilor la corpul C1 este de 85%”, precizează Primăria Oradea.

În prezent, se lucrează la structura de rezistență a rampei și a pasajului care va asigura intrarea în parcarea subterană de sub Corpul C2. Totodată, se lucrează la finisajele interioare.

Proiectul este implementat de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, fiind finanțat prin Programul Interreg V - A România - Ungaria.

Investiția se va realiza în două etape. Prima etapă vizează amenajarea și reconstruirea halei C1 (cu o suprafaţă de 1.770 mp), care a ars în incendiul din 2020, amenajarea a 50 de locuri de parcare stradale cu staționare de scurtă durată, construirea stației de pompare – rezervor de apă, precum și accesul dinspre bulevardul Nufărul spre Cantemir.

În etapa a doua, se va realiza o construcție nouă, care va cuprinde o parcare subterană de 161 de locuri, sectorul de legume-fructe cu 504 mese, sectorul de alimentație publică, sectorul de produse alimentare cu 34 de spații comerciale, sectorul de produse nealimentare cu 152 de module comerciale de câte 6 metri pătrați, două săli de instruire pentru antreprenori în domeniul comercial agricol și birouri pentru persoanele din administrație, la care se adaugă alei pietonale, spații verzi și drumuri de acces.

Lucrările la Centrul de antreprenoriat Piața Cetate sunt executate de Madlev Cons – lider de asociere și EUD Drumconstruct, Campeador și Constructorul Sălard. Contractul are o valoare de 77.010.876,77 lei, fără TVA.

Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni pentru etapa 1 și alte 12 luni pentru etapa 2. În prezent este în execuție etapa 1 din contractul de lucrări.