Pentru realizarea unor lucrări de investiții, Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, a aprobat azi, 16 februarie, o serie de solicitări privind restricții de circulație în Oradea.

 

La solicitarea constructorului, în perioada 19-24 februarie, se închide total circulația pe str. Evreilor Deportați pe tronsonul cuprins între străzile Mihai Viteazul și Titu Maiorescu, pentru realizarea unor lucrări de refacere a covorului asfaltic. Participanților la trafic li se recomandă ca în intervalul de timp restricționat să folosească rute ocolitoare.

Totodată, Comisia de circulație a avizat instituirea restricției de circulație în zona sensului giratoriu amplasat la intersecția străzilor Eforiei – Constantin Noica – Bumbacului – Piața Nucetului, care se va închide în perioada 17-25 februarie, în vederea realizării unor lucrări ce țin de reabilitarea sistemului de termoficare urbană a municipiului Oradea.

Pentru realizarea unor lucrări de eficientizare energetică a iluminatului public din Oradea, la solicitarea firmei Flash Lighting, în perioada 16 februarie – 1 iunie, vor avea loc, etapizat, restricții de circulație pe mai multe străzi din municipiu. Montarea aparatelor de iluminat public necesită utilizarea unei platforme ridicătoare cu braț telescopic, iar semnalizarea lucrărilor se va realiza prin devierea temporară a traficului pe străzile afectate pentru poziționarea utilajului în dreptul fiecărui stâlp de iluminat.

În cadrul lucrărilor de modernizare și eficientizare a sistemului de iluminat public în Oradea, vor avea loc operațiuni de montare a aparatelor de iluminat, împreună cu brațele de susținere pe stâlpii de beton și cei metalici existenți.

De asemenea, la solicitarea firmei Strabag, pentru realizarea lucrărilor de asfaltare, în perioada 24-27 februarie, se închide total drumul comunal DC71, de la ieșirea din localitatea Santăul Mic până la intersecția cu sensul giratoriu de pe DN 19 din Episcopia.