Municipalitatea orădeană va demola, în perioada următoare, 112 garaje aflate pe domeniul public, în locul lor urmând să amenajeze locuri de parcare. Acțiuni similare vor avea loc, pe parcursul acestui an, și în alte zone din Oradea.

Au fost emise notificări către utilizatorii acestor garaje să le elibereze și să-și recupereze orice element constructiv din edificat pe care-l pot refolosi. Termenul până la care s-a solicitat eliberarea acestor construcții de orice bunuri aparținând utilizatorilor este 15 august 2022.

Pentru asigurarea amplasamentelor necesare realizării lucrărilor de reparații la accesele dintre blocuri, amenajare de spații de parcare, după data de 16 august se emite actul administrativ - dispoziția primarului pentru desființarea acestora de pe terenurile publice.

În această etapă, sunt vizate spre desființare 112 garaje, situate în următoarele zone: str. Aleea Sulfinei   - 41 garaje, str. Doina   - 13 garaje, str. Moldovei cu Lacu Roșu - 21 garaje, str. Vasile Conta - 2 garaje, str. Spartacus cu B-dul Dacia - 35.

„În vederea sprijinirii utilizatorilor în a se conforma notificărilor de eliberare a acestor garaje, municipalitatea, la solicitarea Asociațiilor de Proprietari în arealul cărora se găsesc garajele vizate de desființare, va asigura container RER pentru a facilita debarasarea și spre a nu aglomera recipienții destinați gunoiului menajer cu resturi din interiorul construcțiilor. Pe această cale solicităm utilizatorilor acestor garaje să sprijine demersul autorității administrației publice locale și să se conformeze în scopul realizării lucrărilor de amenajare propuse într-un timp cât mai scurt, pentru a evita deranjul în zonă.

În perioada următoare se vor întreprinde și alte activități ce vizează eliberarea terenurilor dintre blocuri în vederea amenajării parcărilor de domiciliu în diverse zone ale orașului, cu afectarea garajelor încă existente de pe domeniul public al UAT - Municipiul Oradea”, precizează Primăria Oradea.