Lucrările la construcţia pasajului rutier care va subtraversa Bulevardul Magheru vor începe în jurul datei de 1 august. Lucrările vor dura 12 luni, însă municipalitatea promite că circulaţia rutieră nu va fi blocată, chiar dacă vor fi impuse unele restricţii. Investiţia este de 14,5 milioane lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.

În cadrul şedinţei de spătămâna trecută a comisiei de monumente au fost avizate lucrările prevăzute în cadrul obiectivului de investiții „Soluție inovativă pentru creare undă verde pentru tramvai Pod Dacia - B-dul Magheru Oradea”, care prevede realizarea unui pasaj rutier pe sub bulevardul Magheru pe direcţia Aleea Ştrandului – Parcul Traian, dar şi lărgirea la trei benzi pe sens a Podului Dacia.  

„Am obținut autorizația de construcție pentru pasaj, a fost depus proiectul tehnic de către firma care a câștigat licitația, urmează ca în cel mai scurt timp proiectul tehnic să fie finalizat, să fie verificat de către verificator și înaintat către inspecția în construcții. Estimarea noastră este că în jurul datei de 1 august vom începe lucrările la acest pasaj”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Florin Birta

Contractul de execuţie şi proiectare a fost încheiat cu asocierea formată din S.C Freyrom S.A (lider de asociere), S.C Prodcons Group S.R.L (asociat), S.C Integrated Road Solutions S.R.L (asociat) și S.C Electro Excel Green Consulting S.R.L (asociat), care a realizat și Podul Centenarului.

Valoarea estimată a contractului a fost de 18. 500.000 lei fără TVA, iar valoarea contractului încheiat cu firma câștigătoare este de 14.511.433 lei fără TVA (aproximativ 3.100.000 euro). Finanţarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020.

„În funcție de cum va decide constructorul, vom avea restricții de circulație în zonă. Însă încercăm ca atunci când vom începe efectiv lucrările la pasaj, lucrări care vor dura aproximativ 12 luni, circulația mașinilor să nu fie oprită. Vom încerca să nu blocăm accesul auto în zonă, chiar dacă circulația va fi mai îngreunată. Cel mai sigur vom opri circulația tramvaielor pe o perioadă de 60 de zile, dar OTL va asigura în acea perioadă transportul călătorilor în acea zonă”, a menţionat Florin Birta.