Parcarea construită de Administrația Domeniului Public în incinta fostei baze sportive Voința, pe str. Academiei - George Barițiu din Oradea, începe să prindă contur. Stadiul fizic de execuție a lucrării este de aproximativ 70%. 

„În aceste zile, constructorul pregătește terenul pentru turnarea ultimului planșeu, după care structura de rezistență va fi realizată în proporție de sută la sută”, a declarat purtătorul de cuvânt al ADP Oradea, Loredana Buz, adăugând că, în ultima perioadă, în interior, s-a lucrat pe partea de instalații electrice și sanitare, precum și la compartimentările interioare. De asemenea, au fost pregătite branșamentele pentru introducerea rețelelor de apă, canalizare și energie termică.

„Lucrările sunt în grafic, stadiul fizic de realizare a acestora fiind de aproximativ 70%. Noua construcție are două corpuri de clădire, unul destinat locurilor de parcare și unul cu birouri. Vor fi disponibile 336 de locuri de parcare, dintre care 324 locuri auto, 6 locuri pentru persoanele cu dizabilități și alte 6 pentru motociclete”, precizează Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public Oradea.

Construcția este structurată astfel: demisol, parter, două etaje și terasă. Parcarea va avea dublu acces, de pe str. George Barițiu și prin intermediul unui drum de legătură din str. Academiei.

Valoarea investiției este de 15,3 milioane lei, fără TVA, finanțarea lucrărilor fiind asigurată de către Administrația Domeniului Public SA Oradea. Lucrările sunt realizate de Construcții Bihor, termenul de execuție fiind luna august 2021.