O firmă din Bihor a solicitat aviz arhitectului-șef pentru construirea unui imobil de locuințe colective cu 54 de apartamente, cu spații comerciale la parter și o clădire independentă cu destinația parcare pe strada Berzei, nr. 5, din Oradea. Proiectul mai are nevoie de avizul Comisiei Zonale pentru Monumente și Situri Istorice.

În ședința Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare (CMUAT) a Teritoriului din data de 13 ianuarie, au fost analizate 21 de lucrări, toate în comisia mare a CMUAT.

Construcții Bihor a solicitat aviz arhitectului-șef pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea construirii unui imobil de locuințe colective, pe strada Berzei, nr. 5, din Oradea. Amplasamentul are un front total la stradă de 50,7 ml. Actualmente pe parcelă există două clădiri în regim parter, respectiv S+P+1E, cu funcțiunea de servicii respectiv birouri, propuse spre desființare.

„Deoarece amplasamentul se află în zona construită protejată SZCP 01/23, este necesar și avizul Comisiei Zonale pentru Monumente și Situri Istorice. După parcurgerea etapelor viitoare, proiectul va fi supus avizării finale în CMUAT”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Proiectul prevede construirea a 54 de apartamente, cu spații comerciale la parter și o clădire independentă cu destinația parcare.

Locurile de parcare pentru apartamente vor fi asigurate în subsolul clădirii principale, iar în clădirea independentă în regim de înălțime S+D+P se vor amenaja 28 de locuri de parcare din care 12 vor fi publice. Corpul principal va avea un regim de înălțime de S+P+5E+E retras. Accesul auto se va realiza de pe strada Berzei.