Municipalitatea orădeană va moderniza, cu bani de la bugetul local, stadionul „Motorul”, aflat în proprietatea sa, care în prezent nu poate fi folosit pentru competiţii sportive. În acest sens, în şedinţa Consiliului Local de joi, 26 mai, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici la faza DALI pentru realizarea acestui obiectiv de investiții.

Stadionul „Motorul”, situat pe Calea Clujului, nr. 202C, are o suprafață de joc degradată și impracticabilă pentru fotbal sau alte sporturi, iar tribunele sunt în stare avansată de degradare, reprezentând un real pericol pentru eventualii utilizatori.

În aceeași zonă, în toamna anului trecut, au început lucrările la viitorul complex sportiv, care se află în spatele terenului de fotbal „Motorul”. Investiția se realizează cu finanțare guvernamentală, prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, subprogramul „Complexe sportive”. Primăriei Oradea îi revin lucrările care vizează asigurarea utilităților și amenajarea drumurilor de acces.

„Avem un proiect cu Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții prin care zona din jurul stadionului Motorul se modernizează, acolo au și început lucrările de construcție a noului complex sportiv și atunci mai rămânea doar stadionul nemodernizat, stadion pe care municipiul Oradea și l-a asumat pentru a-i schimba înfățișarea”, a precizat primarul Florin Birta, în cadrul conferinței de presă care a precedat şedinţa Consiliului Local.

Proiectul avut în vedere de municipalitate vizează intervenţii de amenajare a terenului, de modernizare a stadionului şi de construire a unei clădiri de vestiare. Astfel, la nivelul terenului se va decoperta în totalitate stratul de gazon existent, se vor reamenaja spațiile verzi și se va realiza sistemul de drenaj și canalul colector al terenului de fotbal. De asemenea, se va instala un sistem de irigare a terenului de joc și a spațiilor verzi, lucrări de instalații electrice pentru nocturnă, lucrări de compactare teren, lucrări de însămânțare gazon, realizare împrejmuire, amenajare zonă de antrenament și construire tribune metalice. În ceea ce priveşte noua clădire, se vor construi două vestiare pentru sportivi, un vestiar pentru arbitri și o sală de fitness, necesare pentru a putea fi organizate turnee de juniori, cu un număr ridicat de echipe participante, inclusiv cu participare internațională.

„Când aceste lucrări la stadionul Motorul și cele la complexul sportiv pe care-l construiește CNI-ul vor fi gata, vom avea o bază sportivă de aproximativ 13.000 mp în zona străzii Calea Clujului, care va putea fi folosită de asociații, cluburi sportive sau de orădenii care doresc să practice sporturi”, a mai precizat primarul.

Valoarea totală a lucrărilor conform devizului general de la faza DALI este de 3.868.727,00 lei fără TVA, din care C+M: 2.872.450,00 lei fără TVA.