Contractul pentru întreținerea mijloacelor pentru siguranța circulației rutiere pe rețeaua de drumuri județene administrate de Consiliul Județean Bihor, în perioada 2022 - 2025, a fost semnat marți, 9 august.

Contractul se referă la întreținerea tablelor indicatoare, a bornelor, a marcajelor rutiere și a parapetelor. Firma care a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Bihor este Drumuri Orășenești. Valoarea contractului este de aproape 13,5 milioane de lei.

Pe rețeaua de drumuri modernizate aflate în administrarea Consiliului Județean Bihor se impune realizarea unor lucrări de întreținere a mijloacelor care contribuie la siguranța circulației rutiere. Din acest motiv, o dată la trei ani se reia licitația prin care se desemnează o firmă responsabilă.

Administrarea și întreținerea drumurilor publice din județul Bihor se face conform competențelor în materie. Astfel, drumurile naționale sunt în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), drumurile județene - în administrarea Consiliului Județean Bihor, iar drumurile comunale aparțin consiliilor locale ale primăriilor din județ.