De săptămâna viitoare, circulaţia în zona centrală a Oradiei se va îngreuna şi mai mult. Pentru a permite desfacerea liniei de tramvai de pe Podul Dacia, de luni, 9 decembrie, până în data de 15 martie 2020, aici se va circula pe o singură bandă pe sens.

„Comisia de circulație a aprobat luni, 2 decembrie, la solicitarea constructorului, restricționarea circulației pe Podul Dacia la o singură bandă pe sens, din cauza lucrărilor care se desfășoară pe pod. Constructorul va începe de săptămâna viitoare desfacerea liniei de tramvai, drept urmare, începând cu data de 9 decembrie 2019 și până în 15 martie 2020 se va circula pe o singură bandă pe sens”, a anunţat, ieri, Primăria Oradea.

Startul lucrărilor necesare pentru lărgirea Podului Dacia s-a dat în 23 septembrie, acestea desfăşurându-se în cadrul proiectului „Soluție inovativă pentru creare undă verde pentru tramvai Pod Dacia - B-dul Magheru”. Potrivit proiectului, la podul Dacia se execută lărgirea de la 2 la 3 benzi de circulație pe sens și lucrări de reabilitare: consolidarea grinzilor principale, repararea zonelor cu betoane degradate, regruparea în zona trotuarelor a instalațiilor existente pe pod, prevederea de dispozitive antiseismice, refacerea integrală a căii pe pod și amenajarea liniilor de tramvai, reamenajarea racordurilor cu terasamentele, lucrări de completare cu anrocamente la pragul din aval.

Contractul de lucrări a fost semnat la sfârșitul anului 2018 între Municipiul Oradea și asocierea formată din Freyrom (lider de asociere executant), Procons Group (asociat / executant), Integrated Road Solutions (asociat/proiectant), Electro Excel Green Consulting (asociat/ proiectant și executant) și Abed Nego (terț susținător). Pe lângă lărgirea părţii carosabile a Podului Dacia, proiectul prevede construirea unei subtraversări a Bulevardului Magheru pe direcţia Aleea Ştrandului – Parcul Traian. Valoarea lucrărilor este de 14.511.433,94 lei (fără TVA), iar durata prevăzută pentru execuția lucrărilor este de 12 luni.

Reamintim că, din 22 noiembrie, circulația tramvaielor pe Bulevardul Magheru a fost suspendată, până în data de 13 iunie 2020 transportul călătorilor fiind înlocuit cu autobuze.