Săptămâna trecută a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru două străzi din Cartierul Oncea şi a patru străzi din Cartierul Episcopia.

Cele şase străzi, în prezent pietruite, care vor fi modernizate sunt: Ion Pop Reteganul (tronsonul cuprins între str. Poet Gheorghe Pituț - Cucului) și Macului (tronson cuprins între str. Ion Bogdan - Calea Bihorului) din cartierul Oncea, respectiv Dealului, Moviliței, Ciucașului și Cântărețului, din cartierul Episcopia.

În total, este vorba de peste 3,5 kilometri de stradă. Lucrările sunt executate de firma SC Porr Construct SRL, în Episcopia, respectiv SC Mirghiș & Mayer SRL în Oncea. Termenul de execuție este de 4 respectiv 5 luni, în funcție de lungime și complexitate. Garanția de bună execuție este de 5 ani de la data recepției la terminarea lucrărilor.

În cadrul șantierelor se execută terasamente, ziduri de sprijin, lucrări de asfaltare, amenajare trotuare și accese la proprietăți și amenajare zone verzi pe fiecare stradă.

În ceea ce privește colectarea apelor pluviale, aceasta se va face prin gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului.