Municipalitatea orădeană a început lucrările de reparații ale curților dintre blocuri în perimetrul străzilor Calea Aradului, Xenopol, H. Coandă, lucrări care se vor finaliza cu amenajarea de parcări de domiciliu și alei.

„Administrația locală este în permanență preocupată de confortul și siguranța cetățenilor și încearcă, acolo unde este posibil, să transforme zone neamenajate în spații cu facilități concrete. Astfel, în toate cartierele din oraș putem vedea cum multe dintre spațiile neasfaltate dintre blocuri au fost amenajate, creându-se astfel alei, trotuare și numeroase parcări de domiciliu atât de necesare în zonele aglomerate ale cartierelor”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Având în vedere circulația intensă de pe str. H. Coandă, lățimea trotuarului va fi diminuată, concomitent cu lărgirea carosabilului pe toată lungimea străzii, astfel încât circulația să se poată desfășura în condiții de siguranță. Lungimea străzii H. Coandă este de 500 m, iar lățimea de 7 m.

Lucrările sunt executate de Drumuri Bihor, în baza contractului de întreținere-reparații străzi în municipiul Oradea și vor fi finalizate până la 1 octombrie, în funcție și de condițiile meteo.