Consiliul Local a aprobat joi, 26 mai, studiile de fezabilitate pentru modernizarea a trei străzi din municipiu - str. Liviu Rebreanu, str. Vincent van Gogh și str. Tompa Mihály.

Strada Liviu Rebreanu este situată în partea de est a municipiului, iar străzile Vincent van Gogh și Tompa Mihály în partea de sud, ultimele două încadrând terenul pe care municipalitatea va construi o nouă școală în Cartierul Nufărul.

Starea în care se află momentan acestea este una de uzură, de degradare, carosabilul fiind nemodernizat, neexistând trotuare sau sistem de colectare a apelor pluviale. În total, aceste străzi au aproape 1 km lungime.

Valoarea totală a investiției pentru cele trei străzi este de 4.320.884 lei (inclusiv TVA), iar durata de execuție va fi cuprinsă între 1- 3 luni, în funcție de lungimea fiecăreia.

În acest moment avem în execuție 30 de străzi și încă 67 care se află fie în faza de achiziție, fie cu documentații economice deja aprobate în Consiliul Local. În Oradea mai sunt aproximativ 250 de străzi sau porțiuni de străzi nemodernizate.