După demolarea caselor expropriate, municipalitatea orădeană va amenaja locuri de parcare pe strada Grădina cu fagi, pentru a compensa locurile de parcare desființate odată cu modernizarea Bulevardului Nufărul-Cantemir.

 

82 de noi locuri de parcare vor fi amenajate în următoarele două luni, în cadrul proiectului „Regenerare urbană – spaţii verzi, accesuri rutiere şi spaţii de parcare în perimetrul strada Nufărului, strada Nojoridului, strada Leonardo da Vinci, strada Ciheiului". Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe data de 4 ianuarie, iar termenul de execuție este de două luni, în funcție și de condițiile meteorologice care să permită finalizarea lucrărilor specifice.

„Suntem conștienți de disconfortul creat orădenilor prin desființarea parcărilor de domiciliu odată cu modernizarea Bulevardului Nufărul-Cantemir. Am început amenajarea unei noi parcări, care va dispune de peste 80 de locuri. Lucrările au demarat la începutul acestei săptămâni, urmând să fie finalizate în aproximativ două luni. De asemenea, vom continua să realizăm și alte parcări în zonă”, a precizat Marcel Dragoș, viceprimarul municipiului Oradea.

Principala cale de acces va rămâne strada existentă, care va fi modernizată și lărgită la 6 metri, iar colectarea apelor pluviale se va realiza printr-o rețea de canalizare pluvială prevăzută cu guri de scurgere, care va colecta apele de pe suprafața carosabilă.

Valoarea investiției este de 879.145,80 lei, fără TVA, lucrările fiind executate de către asocierea de firme S.C. Asfamixt SRL – lider de asociere/executant și S.C. Edildrum Construct SRL – asociat 1/proiectant.