Municipalitatea orădeană a dat ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a 80 de locuri de parcare în locul a trei case demolate din cartierul Nufărul, în spatele blocului de la intersecția străzilor Leonardo de Vinci și Liszt Ferenc (vizavi de Lotus Center). Aceste locuri de parcare le vor înlocui pe cele de pe str. Nufărului, care vor fi desfiinţate.

„Zona propusă spre modernizare și regenerare urbană se află în spatele blocului de la intersecția străzilor Leonardo de Vinci și Liszt Ferenc (vizavi de Lotus Center), având o suprafață totală de 3.659 mp. Din această suprafață, 2.728 mp va reprezenta zonă carosabilă (parcări), 388 mp vor fi ocupați de trotuar, 401 mp de spații verzi și 142 mp - rigole. Colectarea apelor pluviale se va realiza printr-o rețea de canalizare pluvială prevăzută cu guri de scurgere”, menţionează Primăria Oradea.

Pe acest amplasament s-au făcut trei exproprieri, imobilele fiind deja demolate. După modernizarea amplasamentului, cele 80 de locuri de parcare (distribuite în 4 careuri) vor înlocui locurile de parcare care se desființează pe str. Nufărului, pentru a face loc investiției pe fonduri europene la coridorul Nufărul - Cantemir. Fiecare loc de parcare va avea lățimea de 2.50 m și lungimea de 5 m.

Lucrările sunt executate de firma Asfamixt - lider de asociere (executant) și Edildrum Construct - proiectant (asociat). Prețul contractului este de 3.266.921,21 lei (fără TVA), termenul de execuție fiind de 4 luni.

Tot în cadrul programului de modernizare și regenerare urbană, urmează să mai fie amenajate alte trei amplasamente cu parcări, care vor prelua la rândul lor din locurile de parcare desfiinţate de-a lungul liniei de tramvai de pe str. Nufărului.

Cele trei amplasamente sunt: în spatele Cafenelei Delice Cafe și a supermarketului Unicarm, între str. Nufărului, Nojoridului, Grădina cu flori și str. Gh. Asachi; între str. Gh. Asachi și str. Liszt Ferenc și între str. Ciheiului și Liszt Ferenc (în spatele blocului de pe str. Gh. Asachi). În total, pe cele patru amplasamente vor fi amenajate 310 locuri noi de parcare.