Reabilitarea Bulevardului Nufărul-Cantemir va lăsa locuitorii de pe partea dreaptă, de pe tronsonul cuprins de la McDonald’s până la Piața Nufărul, fără locuri de parcare. Cele 150 de locuri de parcare care vor fi desființate vor fi înlocuite cu 126 noi pe strada C. Nottara.

Dacă la finalul anului trecut, Consiliul Local a aprobat două parcele pentru amenajarea de parcări în zona str. Constantin Nottara, între timp s-a mai reușit identificarea unui teren viran care se pretează la amenajarea de parcări. Acesta este un teren în suprafață de 584 mp, situat între cele două parcele deja aprobate, teren care urmează să fie expropriat. În total, pe cele trei parcele se vor amenaja 126 de locuri de parcare.

Primăria susține că noile spații de parcare vor rezolva accesul optim al locuitorilor la zonele din jurul locuințelor, pentru ca circulația rutieră și pietonală să se desfășoare în condiții normale.

Consiliul Local a aprobat în ședința de joi studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru nou investiție. Valoarea totală a acesteia este de puțin peste 591 de mii de lei (cu tot cu TVA), iar durata de execuție este de o lună.

Suprafața carosabilă asfaltată la această parcelă va fi de 485 mp, iar trotuarele vor fi de 85 mp.