Municipalitatea orădeană a anunţat că au fost depuse trei oferte pentru construirea drumurilor colectoare şi a pasajului pentru Centru de Transport Intermodal, un nod rutier care va conecta Oradea la autostrada A3.

Această nouă investiție va asigura o circulație fluidă în zonă, precum și accesul la viitorul centru logistic intermodal. Valoarea estimată a lucrărilor este de 49.450.726, 67 lei fără TVA. 

„Pentru execuţia lucrărilor au fost depuse următoarele trei oferte: Porr Construct - ofertant unic, având ca subcontractanți Ritmoteh și Energotransconsult; asocierea formată din Procons Group - lider de asociere, Freyrom - asociat 1, Construcţii Erbaşu - asociat 2, având ca subcontractanți Leko Construct, Ritmoteh, Drumuri Orăşeneşti; asocierea formată din SSAB-AG - lider de asociere, Hydrostroy AD - asociat 1, având ca subcontractanți pe Electroaxa, Gazinstal Energy, ACA Zoork Project. Urmează procedura de evaluare a ofertelor”, a anunţat Primăria Oradea.

Proiectul prevede trei mari obiective: pasaj peste sensul giratoriu, în zona parcului industrial, amplasat pe DN1, cu o lungime de 1.043 de metri; drum colector cu o lungime de 2.220 m, care se va intersecta cu drumul de legătură Centura Oradea - Autostrada A3 Biharia-Borș; drum de acces, lung de 665 de metri, care va începe din intersecția cu drumul colector și va ajunge până la viitorul acces în Centrul de Transport Intermodal.

Durata de execuție a pasajului și a drumurilor colectoare este de 16 luni.

„Strategia de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung are în vedere dezvoltarea unui centru intermodal pentru asigurarea transportului combinat rutier-feroviar al mărfurilor, cu facilități de manipulare și depozitare a mărfurilor și zone dedicate serviciilor”, menţionează municipalitatea.