Lucrările la reabilitarea și modernizare a Drumului Județean 764 Beiuș – Aștileu au ajuns la un stadiu fizic de peste 65%. CJ vrea ca, până în toamnă, să se termine de asfaltat și ultimii 9 km din acest drum.

 

Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea unui sector de drum cu o lungime de 33,655 km, cuprins între intersecția cu DJ 764D în apropierea localității Damiș (poziție km 31+000) și intersecția cu DJ 108I în localitatea Aștileu (poziție km 61+655). Drumul străbate localitățile Zece Hotare, Tomnatic, Călățea și se termină în Aștileu la intersecția cu DJ 108I.

 „Pe această porțiune de drum montan, de aproape 34 de km, până în primăvara acestui an s-au derulat lucrările de modernizare pe teritoriul comunei Aștileu, pe primii 20 de km. De la sfârșitul săptămânii trecute se asfaltează următorii 4 km, pe teritoriul satului Tomnatic din comuna Vadu Crișului. Se lucrează și pe teritoriul satului Zece Hotare la poduri, ziduri de sprijin, la pietruiri și compactări. Ne propunem ca până în toamnă să terminăm de asfaltat și ultimii 9 km din acest drum. Modernizarea acestui drum județean va îmbunătăți accesul în zonă”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În profil transversal, lățimea părții carosabile este cuprinsă între 5,50 – 6,00 m, lățimea platformei fiind cuprinsă între 7,00 – 7,50 m, iar acostamentele între 0,00 – 0,75m. Vor fi reabilitate două poduri pe DJ764, peste Valea Minerii și peste un canal care deversează într-un bazin de retenție.

Firma resposabilă de execuția lucrărilor este Asfamixt iar valoarea contractului este de puțin peste 93,5 milioane de lei. Drumul face legătura între localitățile Beiuș (intersecție cu DN76) și Aleșd (intersecție DN1), având o lungime totală de 69.017 km.