Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului dintre localitățile Dobrești și Vârciorog sunt aproape de finalizare.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, împreună cu colegi de la Direcția Tehnică din cadrul Consiliului Județean, proiectant, firma responsabilă de lucrări, dirigintele de șantier și primarul comunei Dobrești, Florin Copos, au fost în teren pentru a verifica lucrările.

Constructorul realizează acum ultimele lucrări de detaliu, astfel încât, în zilele următoare, se va face recepția.

Sectorul de drum modernizat are o lungime de 16,56 km. Înainte de reabilitare, partea carosabilă era la nivel de piatră. Constructorul a realizat șase podețe noi, a consolidat alte șapte, iar de-a lungul drumului, în mai multe zone, au fost realizate lucrări de artă, ziduri de sprijin din beton, gabioane și amenajare torenți. Drumul străbate o zonă montană, astfel că sunt mai multe porțiuni de serpentine, cu pante de înclinație variabilă.

Proiectul „Reabilitare și modernizare DJ 767 Dobrești – Vârciorog, Sector de la km10+940 la 27+500” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 1). Valoarea lucrărilor este de 32.422.400,24 de lei. Firma care execută lucrările este SC Carier SRL Marghita. Ordinul de începere al lucrărilor s-a dat în 18 iunie 2018.