Întrunită vineri, 28 iulie, Comisia municipală pe probleme de circulație și trafic rutier a avizat favorabil o serie de restricții de circulație pe mai multe străzi din municipiu.

„La solicitarea constructorului Crito Prod, în perioada 1-22 august circulația pe strada Tudor Vladimirescu se va desfășura pe o singură bandă, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Duiliu Zamfirescu și intersecția cu Piața Unirii, de lângă clădirea Primăriei Oradea. Sensul de mers va fi dinspre Piața Unirii înspre strada Principatelor Unite. Restricția este necesară pentru realizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de termoficare, etapa a III-a, finanțate prin fonduri europene”, precizează Primăria Oradea.

De asemenea, comisia a avizat favorabil restricționarea circulației, în perioada 31 iulie - 12 august, pe străzile Constantin Noica și Aleea Onisifor Ghibu, pentru realizarea lucrărilor de termoficare aferente proiectului pe fonduri europene Nufărul Geotermal. Solicitarea a fost înaintată de către SAEM Energomontaj, executantul lucrării.

În perioada 31 iulie - 7 august, din cele trei benzi actuale vor rămâne doar două benzi de circulație pe secțiunea străzii Avram Iancu cuprinsă între intersecția cu strada Evreilor Deportați și intersecția cu strada Ion Buzoianu. Astfel, în perioada 31 iulie - 2 august va fi blocată o singură bandă de circulație pe sensul de mers dinspre Evreilor Deportați spre Piața Unirii, iar între 2 - 7 august va fi închisă o bandă de circulație pe sensul dinspre Unirii înspre Evreilor Deportați/Calea Armatei Române. Restricția a fost cerută de către Leko Construct, executantul lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă și canalizare, din zonă. 

Totodată, la solicitarea OTL, în perioada 29 - 31 iulie, respectiv în perioada 5 - 7 august va fi închisă circulația auto peste liniile de tramvai, în intersecția străzilor Lacul Roșu cu Corneliu Coposu. Motivul: reabilitarea căilor de rulare a liniilor de tramvai. „În acest răstimp, cei ce vor circula de strada Lacul Roșu înspre strada Coposu vor fi obligați să vireze la stânga pentru a se întoarce pe strada Lacul Roșu pe sensul de mers înspre Bulevardul Ștefan cel Mare, fără să mai poată traversa liniile de tramvai aflate în reabilitare”, menţionează municipalitatea.

Ulterior finalizării lucrărilor de reabilitare termică, săptămâna viitoare PORR Construct va începe lucrarea de reabilitare la nivelul carosabilului pe strada Traian Moșoiu. Până la finalizarea lucrării, circulația va continua să se desfășoare pe o singură bandă de circulație. Constructorul s-a angajat să finalizeze lucrarea până la începerea anului școlar. 

De asemenea, având în vedere furtuna violentă din cursul acestei săptămâni ce a afectat inclusiv semnalizarea rutieră din municipiul Oradea, municipalitatea roagă conducătorii auto să circule cu precauție pe străzile din oraș. Menționăm că Drumuri Bihor, respectiv Drumuri Orășenești lucrează la refacerea semnalizării rutiere precum și a intersecțiilor semaforizate. Municipalitatea își cere scuze pentru disconfortul creat și le mulțumește orădenilor pentru înțelegere.