Utilajele au acționat în ultimele zile pe Drumul Județean 767A, pe tronsonul cuprins între intersecția cu DN19B și localitatea Săcueni.

Lucrările de întreținere a acostamentelor au început în primăvara acestui an și se fac ținând cont de regulamentul adoptat de Consiliul Județean Bihor prin Hotărârea nr. 241 din 29 decembrie 2020. În ultimele zile, utilajele au acţionat în zona oraşului Săcueni.

„Vegetația a crescut necontrolat, aceste acțiuni de întreținere având nu doar un rol estetic, ci și de a asigura o mai bună vizibilitate în trafic și, astfel, de a spori siguranța circulației pe drumurile județene. Intervenția a presupus cosirea vegetației, tăierea buruienilor, a lăstărișului și a mărăcinilor și curățarea ramurilor uscate. A fost vizată întreaga suprafață cuprinsă între acostament și limita exterioară a zonei de siguranță a drumului public județean”, precizează Consiliul Judeţean Bihor.

Administrarea și întreținerea drumurilor publice din județul Bihor se face conform competențelor în materie. Astfel, pentru drumurile de interes național, administrarea se asigură de către Ministerul Transporturilor sau Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru drumurile județene - Consiliul Județean Bihor, iar pentru drumurile comunale - consiliile locale.