Zeci de proiecte au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului în ședința de săptămâna trecută, două dintre ele vizând investiții importante.

Ansamblu rezidențial

Comisia a emis aviz arhitect-șef pentru Plan Urbanistic Zonal (PUZ) reconversie funcțională din zona industrială în zona cu structură mixtă în vederea construirii unui ansamblu rezidențial în zona străzilor Peței și Rampei. Suprafața terenului propus pentru reconversie este de 49.015 mp. Se propune un scenariu privind mobilarea terenului constând în S+P+8E. Se vor construi 14 corpuri de clădire în regim de înălțime S+P+4E cu câte 15 apartamente și 2 corpuri de clădire S+P+4E cu câte 10 apartamente fiecare.

De asemenea, se propune un imobil în regim de înălțime parter pentru dotări de cartier (grădiniță cu 4 grupe).

În plus, se propune dezvoltarea rețelei stradale prin lărgirea drumului existent și construirea de noi drumuri care să preia traficul.

„Documentația se referă la un PUZ de reconversie funcțională dintr-o zonă industrială și de depozitare în zonă mixtă. Terenurile studiate se află în zona E a municipiului Oradea, cu acces din strada Peței și strada Rampei. Reconversia funcțională s-a definit ca oportunitate în urma unei proceduri de inițiere a documentației de urbanism în care au fost consultați toți proprietarii din zonă”, a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

 

Imobil cu funcțiuni

S-a solicitat aviz arhitect-șef pentru extindere clădiri existente și recompartimentare clădiri cu destinație imobil cu funcțiuni mixte (birouri, servicii profesionale, servicii cu acces public, apart-hotel) pe strada Traian Blajovici, nr. 6.

Cele două persoane dețin un imobil cu regim de înălțime P+M pe care își propun să-l extindă și să realizeze modificări interioare, modificări în urma cărora va rezulta încă un corp de clădire cu regim de înălțime P+E+M cu funcțiuni mixte, birouri, servicii profesionale, apart-hotel. Lucrarea este la faza de Plan Urbanistic de Detaliu.

„Clădirea principală își schimbă funcțiunile transformându-se într-o clădire cu birouri și servicii profesionale, iar la nivelul etajului, respectiv a mansardei urmând să existe 3 unități de cazare de tip apart-hotel”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului Oradea.