Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) a analizat, în cadrul ședinței de săptămâna trecută, 39 de proiecte. Printre proiectele dezbătute se numără construirea unui ansamblu de locuințe colective pe strada Calea Clujului, dar și mai multe apartamente pe strada Griviței.

Firma Diocasa Concept a solicitat aviz arhitect-șef pentru Plan Urbanistic Zonal (PUZ) de restructurare a unei foste zone industriale în vederea dezvoltării unor funcțiuni mixte și construirea unui ansamblu de locuințe colective și dotări conform Planului Urbanistic General (PUG). Întregul teren este situat în UTR RiM (restructurarea zonelor cu caracter industrial).

Ansamblul propus va cuprinde 11 corpuri de clădire, din care 9 în regim de înălțime S+P+5E+ER, cu destinația locuințe colective, o clădire cu regim de înălțime S+P+5E+R cu destinația apart-hotel și un corp de clădire cu regim de înălțime P+E pentru dotări de cartier (grădiniță/creșă). Corpul de clădire prevăzut va fi amplasat pe o parcelă distinctă cu o suprafață de 2.517 mp. Sunt prevăzute 1.307 apartamente și amenajarea a 1.459 locuri de parcare, din care 1.105 subterane și 354 la sol.

Terenul se află în zona străzii Calea Clujului, în spatele stației de carburanți OMV și se întinde pe o suprafață de 44.642 mp. Accesul principal la ansamblul rezidențial va fi asigurat pe un drum public cu profil de 18 metri prevăzut prin PUG.

„Comisia a avizat favorabil ultima variantă propusă, după ce, anterior, au fost respinse mai multe variante din cauza faptului că nu era suficient de coerentă soluția de dezvoltare a drumurilor publice necesare funcționării ansamblului”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Apartamente pe strada Griviței

O persoană fizică a solicitat aviz arhitect-șef pentru PUG pe strada Griviței, nr. 7, din Oradea. Parcela este situată în zonă centrală protejată, în imediata vecinătate a terenului studiat prin PUD aprobat cu HCL 48/2021 (fosta incintă Rovex). Suprafața terenului este de 841 metri, iar în prezent pe teren există 3 corpuri de clădire propuse spre desființare. În locul lor se va construi un corp de clădire în regim maxim de înălțime S+P+4E. Se propun 10 apartamente și un spațiu comercial la parter. Aferent funcțiunilor se vor amenaja 15 locuri de parcare, din care 11 în subteran și 4 la nivelul solului. De asemenea, în subsol se vor amenaja 26 de locuri staționare pentru biciclete.

„Soluția rezultată în urma recomandărilor specialiștilor din cadrul CMUAT reușește să asigure coerența vizuală a viitorului front construit în concordanță cu proiectul Rovex. Această soluție vine după mai bine de 2 ani de consultări și recomandări”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul șef al orașului.

Hală în Parcul Industrial 2

Firma Electrofor a solicitat aviz arhitect-șef pentru construirea unei hale și corp administrativ pe un teren situat în Parcul Industrial 2 pe strada Thomas Alva Edison nr. 19. Hala va avea o suprafață construită de 1.459 mp, iar suprafața desfășurată de 1.764 mp. În incintă se vor amenaja 21 de locuri de parcare pentru autoturisme și 5 locuri de parcare pentru autocamioane de transport.