Circulația pe cele două poduri care s-au aflat în reabilitare în localitățile Husasău de Tinca și Belfir, pe Drumul Județean 972A s-au reluat de joi, 25 noiembrie.

În Husasău de Tinca, la podul din apropierea sediului Primăriei, de la km  48+839 al DJ 792 A, care trece peste Valea Nouă, au fost făcute reparații capitale. Lungimea podului este de 30,5 metri, iar lățimea totală de 11,8 metri (partea carosabilă: 7,8 m, trotuar 4 m).

Cel de-al doilea pod, înainte de intrarea în localitatea Belfir, venind dinspre Leș, de la km 39+147, a fost demolat și reconstruit. Lungimea acestuia este de 17,5 metri, iar lățimea totală, de 11,8 metri.

Valoarea totală a reabilitării celor două poduri este de 6,53 milioane lei, cu TVA. Lucrările au fost efectuate de asocierea de firme: Dumexim SRL, Tisoti Exim și Industrial Construct Ardeal.

Pe durata șantierului, traficul din Husasău de Tinca și Belfir a fost deviat pe rute alternative, unde au fost amenajate trei poduri provizorii, circulația desfășurându-se cu restricții din cauza îngustării carosabilului la o singură bandă pe sens.

Lucrările au făcut parte din proiectul „Reparații capitale și refaceri poduri pe DJ 792A - Leș - limită județ Arad”, care prevede lucrări capitale și refaceri la 6 poduri.